36  български компании учредиха браншова асоциация на производителите и вносителите

...
36  български компании учредиха браншова асоциация на производителите и вносителите
Коментари Харесай

Нова браншова асоциация ще обединява производителите и вносителите на земеделска техника и технологии

36  български компании учредиха браншова асоциация на производителите и вносителите на земеделска техника и технологии у нас – АГРОТЕХ. Броят на учредителите я прави най-представителната организация в сектора. Начело на асоциацията ще бъде Управителен съвет, който се състои от 4 членове, определени от Общо заседание - ръководител на УС и трима членове на УС с мандат 2 години.

За първи ръководител на УС е одобрен Николай Митев, шеф на ИНОВЕКС Груп. Зам.-председател ще бъде Любомир Занев, шеф на АГРОМАШИНА Груп, а останалите двама членове на УС са Калоян Куманов, изпълнителен шеф на НИК Смарт Машийнс и Мехмед Юмеров, шеф на АГРОТРОН.

„ Учредихме  АГРОТЕХ,  защото  браншът  се  нуждае  от  силно  и  обединено посланичество,  което  работи  в  посока на  това българските  фермери  да посещават по-добри аграрни изложби и да работим на един пазар с лоялна конкуренция “, съобщи Николай Митев. АГРОТЕХ е асоциация без комерсиална активност и комерсиални цели, която ще договаря равни общи условия за всички членове.  Заложените й цели са свързани със основаване на  съвременни  условия  и  развитие  за  производство  и  продажба  на  агротехника  и технологии  в  България.  Асоциацията  ще  бъде  основа  за  обединение  на  всички производители и вносители на агротехника и технологии в България. Тя ще сплоти напъните на членовете си за развиване на лоялна конкуренция  на пазара на агротехника и технологии в страната.

Съвместно с Международен панаир Пловдив АД, АГРОТЕХ ще сътвори нова визия  на  известното  в  сектора  изложение  АГРА. То  ще  се  организира от  23 до 27 февруари в Пловдивския панаир. От новата асоциация се ангажират да работят за ревю на високопрофесионално равнище, отворено за всички търговци и артикули ревю. Възможност да показа продуктите си ще има всеки искащ, като ще може да показа цялата гама, която предлага, а освен тези, на които е формален вносител. „ Автоматизацията и дигитализацията в бранша са трендове, които имат нужда  от вярната нормативна уредба –без значение дали приказваме за полеви робот или дрон, е значимо регулациите да се развиват дружно с технологиите. Това е една от посоките, в които желаеме да бъдем потребни на държавната администрация “, споделя Калоян Куманов
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР